Papanasi din gris

de Nepotii_si_bunica in Mancare copii, 13 Mar 2019 | 16132 vizualizari

 

Sigur vi s-a intamplat de multe ori sa fierbeti laptele si sa se adune, sa se branzeasca. Cand erau copiii mei mai mici, le faceam acest fel de papanasi de cate ori pateam asa cu laptele. Tare mult le placeau iar mai nou si nepotilor le plac la fel de mult.  Imi cer de multe ori sa le fac si pun in lapte ori zeama de lamaie ori putin otet ca sa se branzeasca.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 1-2 lgt zeama de lamaie/otet
  • gris atat cat sa iasa mai consistent
  • zahar dupa gust
  • un praf de sare
  • 2 plicuri esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • pesmet
  • zahar
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi din gris:

Punem laptele la fiert si cand incepe sa dea in clocot adauga zeama de lamaie sau otetul, il lasam sa se adune (branzeasca) apoi adaugam praful de sare, zahar dupa gust si grisul il turnam in ploaie amestecand continuu. Cand obtinem o compozitie destul de consistenta, il amestecam bine apoi il luam de pe foc. Adaugam zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Il lasam sa se raceasca si mai amestecam in el din cand in cand. Dupa racire o sa se mai intareasca.

Intre timp punem intr-o tigaie ulei, il lasam sa se infierbante si adaugam pesmetul. Il lasam sa se rumeneasca un pic apoi punem vreo 2 lg zahar sau dupa gust. Luam tigaia de pe foc. 

Cu ajutorul unei linguri, luam din compozitia de gris, ii dam o forma rotunda sau cum vreti si o tavalim prin pesmet. Procedam la fel cu toata compozitia. Asezam papanasii intr-un bol si presaram deasupra restul de pesmet, daca a mai ramas.

Se servesc atat calduti cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi din gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert Nudly